O Nama

Početna / O nama

iskustvo je ono što nas opisuje

70 godina iskustva

Istorijat preduzeća D.O.O. “Betonjerka” Čačak kreće od 1952.god. kada je osnovano građevinsko preduzeće “Hidrogradnja Čačak” koja je na korišćenje od grada Čačka dobila zemljište pored reke Zapadne Morave, na kojem je najpre napravljena šljunkara a nešto kasnije se započelo sa  proizvodnjom betonskih blokova.

Od tih prvih blokova sazidana je upravna zgrada, a zatim su se sukcesivno gradili objekat za proizvodnju betonskih elemenata, radionice-armiračka, stolarska, bravarska, magacini za skladištenje cementa, armature, građe i na kraju betonska baza, čime je zaokružena celina za opsluživanje svih svojih gradilišta.

Nakon nekoliko decenija takvog rada, nastaju organizacione promene tako što se formira zasebna RJ koja kasnije prerasta u DP  koja pored proizvodnje započinje i prodaju svojih betonskih proizvoda  za treća lica.

Nakon privatizacije 2006.godine nastaje AD i na kraju, od 2015. godine do dana današnjeg posluje kao D.O.O. “Betonjerka” Čačak.

U sklopu preduzeća pored navedenih pogona, postoji i inženjering biro, komercijalno-finansijski sektor, transportni sektor, laboratorija za beton koja vrši kontrolu kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda.

Proizvodni Program

Naš proizvodni program se sastoji iz serijske proizvodnje betonskih armiranih i nearmiranih vibropresovanih cevi, betonskih elemenata za šahte, kao i proizvodnje razne betonske galanterije: kanalate, raster ploče, ramovske propuste, betonske ograde, odbojne ograde (new jersey), razne vrste žardinjera, signalne kućice i druge proizvode prema porudžbini.

Arhitektura

U našem posedu na placu površine 7Ha nalaze se hale površine oko 8000 m2, mašina “OMAG” za proizvodnju betonskih cevi, nova mašina “COLLE” za proizvodnju betonskih šaht elemenata, nova fabrika betona kapaciteta 80 m3/h, tri krana sa kranskom stazom površine 550 m2, hidraulična presa za ispitivanje temenog pritiska ,transportna sredstva-utovarivač, nekoliko viljuškara raznih nosivosti, dampera i ostale mehnizacije.

Preduzeće

D.O.O.”BETONJERKA” je preduzeće za proizvodnju i promet proizvoda od betona za potrebe najviše građevinske industrije, ali i za druge korisnike.

Kvalitet

Svi naši proizvodi su atestirani i zadovoljavaju nacionalne standarde. D.O.O. ”Betonjerka” je sertifikovana za rad u poslovnom sistemu kvaliteta ISO 9001:2015.

Kvalitet na prvom mestu

D.o.o Betonjerka opravdava svoje iskustvo kvalitetom

Laboratorija za beton vrši kontrolu kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda pod stalnim stručnim nadzorom Instituta za ispitivanje materijala Srbije u Beogradu.

Previous
Next
Betonjerka Čačak